Radna terapija

Kabinet vodi radni terapeut, provodi razne radionice za djecu predškolske, školske i odrasle dobi, savjetovanja za roditelje i volontere te individualne terapije za korisnike.

Individualni rad

Kroz individualan rad pruža se stručna pomoć kod poteškoća fine motorike, pažnje i koncentracije, poremećaja vizualne percepcije i viziomotorne koordinacije. Mjesečno je tjedno u terapiju uključeno 30 korisnika te je trajanje jedne individualne terapije s korisnikom ograničeno na 40 min.

pogledaj galeriju

Radionice - predškolska dob

Unutar radionica za predškolsku dob radi se na pripremi za polazak u školu, procjeni spretnosti i zrelosti za učenje. Provode se u skupinama gdje sudjeluju djeca i njihova braća te su bitne za vježbe finomotorike, socijalizaciju, razvoj raznih vještina poput upornosti, koncentracije, strpljivosti i čekanja na red, razvoj samopoštovanja i osjećaja vlasitite vrijednosti. Trenutno je u sklopu radionice za predškolsku djecu uključeno 7 predškolaca. Radionice se održavanju jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

pogledaj galeriju

Radionice - školska dob

Potiče se kreativnost kroz igru s motivirajućim materijalima, didaktičkim igračkama, kompjutorskim igricama, druženjem i zabavom. Trenutno je u radionice uključeno 8 školaraca se se odvijaju jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.

pogledaj galeriju

Radionice - odrasla dob

U radionicama za odrasle provode se aktivnosti svakodnevnog života (vezanje vezica, šivanje gumba, kulinarske radionice, osobna higijena i higijena prostora), ekološke radionice, edukativne radionice za razvoj svijesti o sebi, samozastupanje, razvoj adaptivnih vještina te je trenutno u radionice uključeno 10-ero odraslih koje se odvijaju dva puta tjedno u trajanju od 3 sata.

pogledaj galeriju

Savjetovanje za roditelje

Savjetovanje obuhvaća razgovor o specifičnostima poteškoća te upoznavanje načina kako poticati djetetov razvoj te mu omogućiti bolju adaptaciju u sredini u kojoj dijete živi. Provodi se dva puta mjesečno u trajanju od sat vremena.

Savjetovanje za volontere

Obuhvaća savjetovanje u vidu edukacijsko rehabilitacijskog rada, upoznavanje volontera sa dijagnozama korisnika, pristup istim, razvijanje i dodatno usavršavanje dodatne vještine, znanja, kompetencije i stjecanje prijateljstva, umrežavanje te upoznavanje sa različitostima. Provodi se dva puta mjesečno u trajanju od sat vremena.

pogledaj galeriju

Skip to content